2 Eylül 2008 Salı

Mozilla Firefox ve Google Chrome İlişkisi


Google Chrome'un yayınlandığı ilk saatlerden itibaren müthiş bir yankı uyandırması diğer internet tarayıcılarının patronları arasında da bir heyecan yaratmış durumda. Öyle ki Mozilla'nın patronu Tristan Nitot hiç vakit kaybetmeden bir açıklama yapmış. Tristan Nitot yaptığı açıklamada genel olarak şu anda Google Chrome'u pek de bir tehdit olarak görmediğini açıklamış. Hatta Google Chrome'un çıkması sayesinde dev rakipleri Internet Explorer'ın da etkinliğinin iyicene düşeceğini ima etmiş.

Aslında Tristan Nitot'un pek de yanlış söylediği söylenemez bence. Çünkü Google ve Mozilla inanılmaz bir iş birliği içerisindeler, ki zaten Google, Chrome'un yapımında Firefox'dan da esinlenildiğini söylemiş. Daha birçok alanda da ortak hareket eden bu 2 devin de artık internet tarayıcısı içerisin de olacak olması onları büyük bir ikili haline getirirken Internet Explorer'ı ise daha da yalnızlaştıracağa benziyor. Daha önce Explorer bir tek Firefox'un büyümesiyle uğraşırken artık Google Chrome ile de ilgilenmesi gerekecek. Ama Firefox adeta Chrome ile yandaş olduğu için Explorer'ı biraz daha güçten düşürürken kendini daha da güçlendirecektir.

Tabi bunlar şimdilik en mantıklı senaryolar olarak gözüküyor. Daha sonra Chrome müthiş bir büyüme içerisine girip de Firefox'u da kendine rakip olarak görmeye başlarsa işte o zaman Mozilla patronunun şu anda verdiği " Google Chrome'un piyasaya girmesi açık kodlu sistemler için çok iyi bir atılım olacak. " tarzı demeçler çok daha değişecektir elbet.

Şimdilik bize sadece Google Chrome'un nasıl bir yol takip edeceğini izlemek kalıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler. ...