3 Eylül 2008 Çarşamba

Google Chrome'da Güvenlik Açığı Tespit Edildi


Şu ana dek tüm dünyada müthiş bir rüzgarı arkasına alan Google Chrome'da ilk güvenlik açığı tespit edildi. Henüz daha Beta aşaması olduğu için böyle açıkların olması bekleniyordu ama bu açık daha önceden de karşılaştığımız ve çok da önemli bir açık.

Bu güvenlik açığının adı Safari'nin 3.1.2 sürümünde kapattığı ama kapatmadan önce çok önemli sorunlar teşkil eden ve Microsoft tarafından Safari'yi kullanmayın tarzı açıklamalar getiren "carpet-bombing". Bu açıkla Safari'de zararlı bir web sitesine girdiğinizde haberiniz dahi olmadan bilgisayarınıza bir sürü zararlı dosya iniyordu.

Google Chrome da Safari geliştiricilerinin de tarayıcılarında kullandığı WebKit motorunu kullandığı için şu anda belki de Google Chrome kullanıcıları bir tehdit altına girebilirler. Beta sürümlerinin bu tarz açıkları kapatmak için yapıldığını hatırlatarak, en kısa sürede Google'ın bu açığı kapatmasını bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler. ...