3 Ocak 2009 Cumartesi

Google Chrome'un Logosunun Esin Kaynağı

Google Chrome'un logosunun esinlenmediği yer kalmamış.

http://www9.gazetevatan.com/newpics/news/080920081055197908059_2.jpg

Şu sıralar Google'ın tarayıcısı Chrome ile yatıp Chrome ile kalkıyoruz. Muhakkak içimizde "Bu Chrome'un logosu nereden geliyor ki, sanki bir yerlerden gözüm ısırıyor?" diyenler vardır. labnol.og içinden geçirdiğiniz soruların tam olarak cevabını verecek bir çalışma/araştırma yapmış!

Google Chrome'un logosunun esinlenmediği yer kalmamış(!) bu esinlenme think free office logosundan başlamış, pokeball'a, simon'a oradan firefox'a hatta windows logosuna kadar varmış. Unutmadan söyleyeyim elbette google'ın logosundan da etkilenilmiş.(!)

vatan

Wordpress Sistemler İçin Google Chrome Teması

http://img513.imageshack.us/img513/3328/googlechrometd7.png

Wordpress tabanlı web sitesi olanlar için çok başarılı ve sade görünümlü bir Google Chrome teması. Özellikleri ve güncellemelerle giderilen hataları şu şekildedir;


Features

  • 2 columns fixed width
  • Widgets ready
  • Threaded & paged comments ready for WP 2.7
  • Gravatar ready
  • Works on Wordpress v2.5 and above
  • Tested on IE6/7, Firefox, Opera, Safari, and of course Chrome :)
  • XHTML & CSS Validated



Google'ın Chrome'u Yaygınlaştırma Çabası

Google, Chrome'un kullanıcı sayısını artırmak için yeni stratejiler peşinde. İlk adım ne olacak?

Arama motoru olarak hayatına başlayan ve ardından internetteki servislerinin sayısını hızla arttıran Google, Microsoft ve Mozilla'nın egemen olduğu web tarayıcı pazarına da hatırlayacağınız üzere Chrome ile geçtiğimiz aylarda geçiş yapmıştı.

Chrome'un yayınlanmasından hemen sonra kullanıcılardan yoğun bir ilgi gören ve adeta indirilme rekoru kıran Chrome, sadece bir hafta içerisinde web tarayıcı pazarının %1'ini ele geçirmişti. Ancak sanılanın aksine Chrome, büyüme ivmesini uzun bir süre korumayı başaramadı ve düşüş trendine girdi.

Şimdilik web tarayıcı pazarında pek varlığı hissedilmeyen Chrome'u yaygınlaştırmak ve kullanıcıların bir numaralı web tarayıcı yapmak isteyen Google, Chrome'u yeni bilgisayarlarla beraber kullanıcılara ulaştırmak niyetinde. Belirli bir ücret karşılığında bilgisayar şirketleriyle anlaşmayı planlayan Google, üretilen ve satışa sunulan yeni bilgisayarlara Chrome'u önceden yükleyerek kullanıcılara Chrome'u hazır olarak ulaştırmayı hedefliyor. Böylece Google, Chrome'un çok daha fazla kullanıcı tarafından tercih edilmesini sağlayabileceğini düşünüyor.

Google hangi üreticilerle anlaşacak?

http://img218.imageshack.us/img218/926/browser1zi2.jpg
Google'ın anlaşmaya oturacağı olası bilgisayar firmaların arasında ise başta Dell olmak üzere HP, Acer ve Toshiba yer alıyor.

The Times'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği Google'ın Ürün Yönetimi başkan yardımcısı Sundar Pichai röportajında da bu paralelde bir açıklama yer aldı. Pichai, Google'ın PC üreticileriyle bir araya gelmesinin söz konusu olduğuna vurgu yaptı.

Linux ve Mac tabanlı sistemlerde de Chrome'un görüleceğini söyleyen Pichai, Chrome'un beta sürecinin de 2009'un ilk yarısında sona ereceğini ifade etti.

Mozilla, Google'ın Chrome Atağından Huzursuz Oldu

Açık kaynak kodlu tarayıcı Firefox'un arkasındaki Mozilla vakfı, Chrome'un çıkmasından bu yana ana para kaynağı Google ile olan ilişkilerini anlamlı ama gergin buluyor.

http://img187.imageshack.us/img187/5238/20081222235920nd7.jpg

Mozilla şefi John Lilly ABD bilgisayar dergisi ComputerWorld'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Anlamlı ve mükemmel bir ortaklığımız var. Fakat geçen süre zarfında bu ortaklığın olması gerekenden daha karmaşık hale dönüşmediğini söylersem yalan söylemiş olurum."

IT firmalarının bazı alanlarında işbirliği yapması ve diğerlerinde ise rakip olmasının normal olduğunu belirten Lilly, artık Mozilla'nın da ülkeye göre farklı arama motoru sunucuları ile beraber çalışmayı ve mobil-tarayıcı alanına daha fazla konsantre olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.

Google bu sene içerisinde kendi web tarayıcısı olan "Chrome"u piyasaya sürdü. Bu aydan itibaren artık Chrome da "Google Pack" uygulama paketinde standart uygulamalardan biri olacak. Şu anda pakette yer alan Firefox'un akıbetinin ne olacağı ise uzun bir süredir merakla bekleniyor.

Cygnus Systems Google, Apple ve Microsoft'un Peşinde

Küçük bir Hindistanlı şirket, dünya devleri Google, Apple ve Microsoft'un başını ağrıtıyor...


Son günlerde basına yansıyan bir haber, tüm gözleri Hindistan'da bulunan ufak bir şirkete çevirdi. Cygnus Systems isimli şirket, web tarayıcıları ve işletim sistemleriyle 'dosya önizleme' özelliğini kullanıcılarına sunan Google, Apple ve Microsoft'un kendisine ait patent hakkını ihlal ettikleri gerekçesiyle bu üç dev şirketi mahkemeye verdi.

Windows Vista, Internet Explorer 8 ve Google Chrome gibi ürünlerle kullanıcıların bilgisayarlarında resimlerin önizlemesini görüntüleyebildiğini savunan davacı şirket, Apple'a ait Mac OS X'in, iPhone'un ve Safari'nin de yine benzer şekilde kendisine ait olan patent hakkını ihlal ettiğini öne sürdü.

Bu üç dev şirketle mahkemelik olmasının daha başlangıç olduğunu ifade eden firma yetkilileri, bu konudaki araştırmalarının devam ettiğini ve bu üç şirket gibi daha birçok şirketin aynı şekilde kendilerine ait olan patent hakkını illegal olarak kendi ürünlerinde kullandığını iddia etti.

Arizona'da görülen davayla ilgili Google, Microsoft ya da Apple'dan yapılan bir açıklama ise şu an için bulunmuyor.

chip

Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler. ...