1 Kasım 2008 Cumartesi

Google Chrome'dan Yeni Bir Açık Daha

Google'ın web tarayıcısı Chrome'da yeni bir açık daha ortaya çıktı.

Google'ın web tarayıcı pazarına yeni bir soluk getiren web tarayıcısı Chrome'da yeni bir açık ortaya çıktı. Bu açık sayesinde hacker'lar, Better Business Bureau, PayPal ya da Google gibi web site gruplarının bir taklidini oluşturabiliyor.

Pekin'deki araştırmacı Liu Die Yu'ya göre bu açığın ortaya çıkmasının en büyük nedeni Google'ın merkezi Mountain View'daki programcıların yanlış bir kodu eklemiş olmaları. Liu Die Yu'nun bu konudaki görüşleri ise şöyle: "Apple'ın Safari'sinde bu şekilde bir açık görmedim ve bu tarayıcılar aynı motoru kullanıyor (webkit)."

Google ise yaptığı açıklamada Chrome'daki söz konusu açığın zaten bilindiğini ve çok yakında yayınlanacak yeni bir güncelleme ile bu açığın giderileceğini belirtti.


Hürriyet

Firefox'a Google Chrome Teması

Google’ın yeni nesil internet tarayıcısını duymayan kaldı mı bilmiyorum. Google Firefox ve Apple’ın Webkit özelliklerinden faydalanarak yarattığı ve oldukça hızlı, sade ve şık internet tarayıcısı Google Chrome sevenlerindenseniz ama beri yandan Firefox’da kullandığınız eklentilerden de vazgeçemiyorsanız o zaman Chromifox isimli Firefox teması tam aradığınız şey.

Google Chrome’un arayüzünü olduğu gibi bulabileceğiniz Chromifox’da, bazı eksikler de yok değil. Google Chrome’un gerek arayüzü, gerekse menülerin yerleştirildiği bölgeler oldukça akıllaca seçilmişti. Özellikle tarayıcıların vazgeçilmez özelliği olan sekme olayını tarayınıcın en üst penceresine, genel de sitelerin title vs..göründüğü bölgeye koymaları bana göre çok güzel bir buluştu. Oldukça sevmiştim. Bu temayla Chrome gibi kullanamıyoruz ama umarım Firefox’da arayüzde ve menülerde değişikliğe gider de daha rahat bir kullanım ortaya çıkarırlar. Ya da Chrome için eklentiler yazılır ve tamamen Chrome’a geçeriz.

Chromifox’u şurdan indirebilirsiniz.

Alıntıdır ve Düzenlenmiştir.

Google Chrome'un İlk Eklentisi GreaseMetal



Safari'nin Greasekit'i, webkit kullanan Google Chrome tarayıcısına uyarlandı.

Mozilla Firefox kullananların GreaseMonkey olarak da bildikleri eklenti, kullanıcıların hazırladıkları scriptleri (sayfaların görüntülenmesini değiştiren küçük javascript dosyalarının) görüntülenmesini sağlıyor. Üstelik de Chrome'a uygun bir isimle: Greasemetal

Greasemetal, kullanıcıya kendi uygulamalarını yazma imkanı tanımıyor. Bunun yerine tarayıcının davranışlarını AutomationProxy adı verilen bir aracı kanal üzerinden kontrol etme imkanı sunuyor. Greasemetal, buradan indirilebilir.

CHIP

UnChrome ile Google Chrome'da Anonim Gezinti Keyfi

"http://img264.imageshack.us/img264/7900/chromeefy4.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

Chrome ile tamamen anonim sörf yapmak ancak bu araç ile mümkün...

Ücretsiz araç UnChrome ile Google web tarayıcısı Chrome'un sörf alışkanlıklarınız hakkında üreticisine kesin bilgiler göndermesini engelleyebilirsiniz.

Google Chrome kurulumunda her tarayıcı kendine has bir müşteri numarası alıyor. Ücretsiz araç ise bu kimlik numarasının değerini sıfırlarla doldurarak değiştiriyor. AbelSoft geliştiricisi Dr. Sven bu şekilde "Chrome'un yeniden tamamen anonim olarak kullanılabileceğini" garanti ediyor.

Araç Almanca dilinde sunulduğu için ufak bir kullanım açıklaması yapacağız. Gözünüz korkmasın, kullanımı son derece basit:

Öncelikle Google Chrome'u kapatın. Araç ufak bir "exe" dosyası olarak geliyor. Üzerine çift tıklayarak çalıştırın. Sonrasında sağdaki resimde (büyütmek için üzerine tıklayın) kırmızı ok ile gösterilen yere tıklayın ve çıkan soruyu "OK" ile onaylayın. Başarı ile tamamlandığında yeşil ok ile gösterilen ibarenin kırmızıdan yeşile döndüğünü göreceksiniz. Bu kadar! Artık Chrome tamamen anonim.

CHIP

-İnternetteki kişisel gizliliğin iyice azaldığı şu günlerde Google Chrome kullananlar için UnChrome adeta bir ilaç niteliğinde denilebilir. Gerçekten gizliliğinize önem veriyorsanız UnChrome'u mutlaka denemelisiniz.-



Download



Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler. ...