23 Şubat 2009 Pazartesi

Google Chrome Müşteri Numarasını ( ID ) Kaldırmak

İndirdiğimiz her Google Chrome browser kendisine has bir müşteri numarasına (ID) sahiptir ve bunu 'Local State' dosyası içinde kayıt eder. Bu dosya gizli olduğu için klasör özelliklerinden 'gizli dosya ve klasörleri göster' seçeneğini etkinleştirmemiz gerekir.

Windows Vista işletim sistemlerinde bu dosyaya ulaşmak için şu yolu takip ederiz. 'C:\Kullanıcılar\[Kullanıcı Adı]\Local Settings\AppData\Local\Google\Chrome\User Data' dizininde bulabilirsiniz.

Windows XP'de bu dosyaya ulaşmak için de şu yolu takip ederiz. 'C:\Documents and Settings\[Kullanıcı Adı]\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\User Data' dizini altında bu dosyayı bulabilirsiniz. Önlem amaçlı farklı bir konuma bu dosyanın bir yedeğini alın. Sonrasında dosyayı bir düzenleyici yardımıyla açın (Örneğin Notepad - Not defteri), 'client_id' ve 'client_id_timestamp' değerlerini, karşılarında sadece boş bir karakter zinciri ('') kalacak şekilde silin.

Düzenlediğiniz dosyayı kaydedin ve sonra dosya özelliklerinde (içerik menüsü; sağ fare tuşu) dosyanın yazma korumasını aktif hale getirin.

Google Chrome bir sonraki başlangıçta bu girdileri tamir etmeye çalışacaktır ama yazma koruması yüzünden başarısız olacaktır. Pes etmek yerine tarayıcı 'Local State.tmp' adında yeni bir dosya daha oluşturacaktır. Bu yüzden yazma koruması dahil bir önceki adımlarda yapılanları aynen bu dosya için tekrar edin. Sonrasında ise tarayıcı pes ediyor. Bu ayar yapıldığında herhangi bir program hatası keşfedemedik. Ama eğer sizde herhangi bir problem oluşursa dosyanın yazma korumasını devre dışı bırakın veya yedeklediğiniz dosyayı geri yükleyin.

1 yorum:

Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler. ...