1 Kasım 2008 Cumartesi

UnChrome ile Google Chrome'da Anonim Gezinti Keyfi

"http://img264.imageshack.us/img264/7900/chromeefy4.jpg" grafik dosyası hatalı olduğu için gösterilemiyor.

Chrome ile tamamen anonim sörf yapmak ancak bu araç ile mümkün...

Ücretsiz araç UnChrome ile Google web tarayıcısı Chrome'un sörf alışkanlıklarınız hakkında üreticisine kesin bilgiler göndermesini engelleyebilirsiniz.

Google Chrome kurulumunda her tarayıcı kendine has bir müşteri numarası alıyor. Ücretsiz araç ise bu kimlik numarasının değerini sıfırlarla doldurarak değiştiriyor. AbelSoft geliştiricisi Dr. Sven bu şekilde "Chrome'un yeniden tamamen anonim olarak kullanılabileceğini" garanti ediyor.

Araç Almanca dilinde sunulduğu için ufak bir kullanım açıklaması yapacağız. Gözünüz korkmasın, kullanımı son derece basit:

Öncelikle Google Chrome'u kapatın. Araç ufak bir "exe" dosyası olarak geliyor. Üzerine çift tıklayarak çalıştırın. Sonrasında sağdaki resimde (büyütmek için üzerine tıklayın) kırmızı ok ile gösterilen yere tıklayın ve çıkan soruyu "OK" ile onaylayın. Başarı ile tamamlandığında yeşil ok ile gösterilen ibarenin kırmızıdan yeşile döndüğünü göreceksiniz. Bu kadar! Artık Chrome tamamen anonim.

CHIP

-İnternetteki kişisel gizliliğin iyice azaldığı şu günlerde Google Chrome kullananlar için UnChrome adeta bir ilaç niteliğinde denilebilir. Gerçekten gizliliğinize önem veriyorsanız UnChrome'u mutlaka denemelisiniz.-



Download



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler. ...