28 Şubat 2009 Cumartesi

Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler.

Genel bilgi

Veri aktarmak için SSL kullanan bir web sitesine bağlandığınızda o web sitesini barındıran sunucu Google Chrome'a ve diğer tarayıcılara kimliğini doğrulamak için bir sertifika sunar. Bu sertifika, bilgisayarınızın güvendiği bir üçüncü taraf kuruluşunun onayladığı, web sitesinin adresi gibi bilgileri içerir. Sertifikadaki adresin, web sitesinin adresiyle eşleşip eşleşmediğini kontrol ederek, o web sitesini taklit eden bir başka siteyle değil, gerçekten de sertifikada adı geçen web sitesiyle iletişim kurduğunuzu doğrulayabilirsiniz.



Bu uyarıyı görmenizin nedeni

Web sitesi hedef sertifikanızı veren üçüncü taraf kuruluşu, bilgisayarınızın güvendiği bir kuruluş olmayabilir. Herhangi biri, herhangi bir web sitesi olduğunu iddia ederek sertifika oluşturabilir. Google Chrome'un doğru web sitesine bağlandığınızı doğrulayabilmesi için sertifikanın güvenilir bir kuruluştan gelmesi gerekir.

Hedefinizin güvenilir olduğundan kesinlikle eminseniz, Yine de devam et düğmesini tıklayarak web sitesini açabilirsiniz. Genellikle dikkatli olmak ve sizi en son ziyaret ettiğiniz web sayfasına döndüren Güvenliğe geri dön düğmesini tıklamak en iyisidir.

1 yorum:

Google Chrome'da Güvenlik Sertifikası Bildirimi

Bir web sitesinin güvenlik sertifikası güvenilir bir üçüncü taraf kuruluşu tarafından oluşturulmadıysa Google Chrome bu uyarıyı görüntüler. ...